İndirimli Elektrik Teklifi Al

İndirimli elektrik teklifi almak için siz de hemen formu doldurun, avantajlarımızdan yararlanarak elektriğinizi indirimli kullanın...

Ayrıntılı bilgi için lütfen aşağıdaki formu doldurun, uygun koşullarda tarifenizi belirleyin.

Bilgilerizi Giriniz

>Sıkça Sorulan Sorular

Serbest tüketici kimdir?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu , elektrik piyasasında serbest tüketici limiti yıllık 1200 kwh olarak belirlemiştir. Bu tüketimin üzerinde ki tüm aboneler serbest tüketici olarak adlandırılır ve istediği tedarikçiden elektrik hizmeti alma hakkı kazanır. Yıllık 1200 kwh lık tüketim yapan bir sayacın aylık tüketimi 80 TL’ dir.

PTF Nedir?

"Piyasa Takas Fiyatı" kısaltılmışıdır. Gün öncesi piyasasında (GÖP) her saat için arz ve talebe göre belirlenen elektriğin birim fiyatıdır. Epiaş tarafından yönetilir ve açıklanır.


YEKDEM Nedir?

"Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destek Mekanizması" kısaltılmışıdır. Yenilenebilir enerji kaynaklarına verilen mali desteğin tüketime yansıyan maliyetidir. Aylık olarak açıklanır. İlgili ay uzlaştırması tamamlandıktan YEKDEM bir sonraki ayın 15'inde Epiaş Tarafından açıklanır.

SKTT (Son kaynak Elektrik Tedariği) Nedir?

Yüksek tüketimli tüketicinin elektrik maliyetini düşürmek ve piyasa risklerini azaltmak amaçlanarak Yıllık tüketimi sayaç başına 1 milyon kwh üzerinde olan tüketiciler için kullanılan tarifedir. Gerçek piyasa değerleri olan (PTFsa+YEKDEM)x KBK formülü ile hesaplanır. Kbk; EPDK ile tarafından belirlenen katsayı olup, 2020 yılından 1,0938’dir. SKTT aboneleri Özel Tedarik şirketleri ile ikili anlaşma yaparak bu oranı daha da aşağı çekebilir.

Tüketimi 1 milyon kwh’dan az olan abone de SKTT formülüyle elektrik alabilir mi?

Özel Elektrik Tedariği yapan Şirketlerle yapıcakları anlaşma doğrultusunda tüketimi 1 milyon Kwh’in altında olan abonelerde maliyetlerini düşürmek için Yüksek tüketimli abonenin yararlandığı bu yöntemden faydalanabilirler.


Ulusal Tarife nedir?

Epdk’nin her üç ayda bir yayınladığı, Serbest tüketici hakkını kullanmayan ve ya serbest tüketici limitini geçemeyen tüketicilerin tabii olduğu tarifedir. İndirim almayan Tüketici birim fiyatı olarak tanımlanabilir.

Selenka Abonesi olmak için eksta bir ücret ödeyecek miyim? Ek bir maliyeti var mı?

Herhangi bir ekstra ücret veya bağlantı bedeli yoktur.

Selenka abonesi olmak için ne yapmalıyım?

Bizimle iletişime geçtiğinizde sizin için en uygun tarifeyi belirleriz. Sonrasında sözleşmemizi imzalayıp aşağıda ki evraklarla bize iletmeniz yeterlidir.

Gerçek kişi için; nüfus cüzdanı fotokopisi ve bir adet elektrik faturası,

Tüzel kişi için; vergi levhası,imza sirküsü, ticari sicil gazete ve bir adet fatura gerekmektedir.

Ayrıca detaylı bilgi için aşağıdaki videomuzu izleyebilirsiniz.


Selenka Enerji Abonesi olursam Elektriğim kesilir mi? Sayacım değişir mi?

Tedarikçi değişiminde tek değişen elektrik faturanız için hizmet aldığınız firmadır. Selenka’ya başvurunuz alındıktan sonra her ayın 1-5 tarihleri arasında abonelik kaydınız yapılır ve bir sonraki ayın  1’i itibariyle herhangi bir elektrik kesintisi yaşamadan  Selenka Enerji’den elektrik almaya başlarsınız.  Sizin için tek değişen düşen elektrik faturası tutarınız olur.

Selenka Enerji Abonesi olursam sayaç okuma işlemini Selenka mı yapacak?

Bulunduğunuz bölge içerisinde sayaç okumaya yetkili kurum olan dağıtım şirketi tarafından sayacınızın okuması  devam edecektir.

Elektrik faturasında hangi kalemler bulunur?

Bir elektrik faturasında; Aktif Enerji Bedeli, Dağıtım bedeli ve kurumlara aktarılan fonlar bulunmaktadır. Bu bedellerin toplamına %18 KDV eklenerek faturalandırma yapılır.

Faturanızın kontrolünüzü EPDK üzerinden yapabilirsiniz. 

Reaktif Bedel Nedir ?
Ulusal elektrik şebekesine bağlı olarak tüketim yapan elektriksel cihazlar aktif enerjinin yanısıra şebekeden endüktif veya kapasitif yük çekerler. Tarife grubu sırasıyla mesken, aydınlatma, tek fazla beslenen tüketim noktası, bağlantı gücü 9 kW ve kurulu gücü 15 KW tüketim noktaları reaktif enerji tarifesi uygulanmaz. Sayaç üzerinden reaktif değer endekslerinin takibi aşağıdaki kısımlardan yapılır. 3.8.0 / 5.8.0 / ENDÜKTİF 4.8.0/ 8.8.0 / KAPASİTİF Reaktif Enerji Tarifesinin nasıl uygulanacağı "DAĞITIM LİSANSI SAHİBİ TÜZEL KİŞİLER VE GÖREVLİ TEDARİK ŞİRKETLERİNİN TARİFE UYGULAMALARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR'da" belirtilmiştir. Usul ve esaslarda belirtilen mesken, aydınlatma harici Kurulu Gücü 15 kVA üzerinde olan tüm müşterilere aşağıdaki oranların aşılması halinde Reaktif Bedel bağlı bulunduğunuz dağıtım şirketi tarafından (SELENKA'dan bağımsız) (Endüktif-Kapasitif) yansıtılır. - Kurulu Gücü 50 kVA altı için: - Reaktif Endüktif (RI) kVARh / Aktif Tüketim kWh oranının %33'ü geçmesi halinde - Reaktif Kapasitif (RC) kVARh / Aktif Tüketim kWh oranının %20'yi geçmesi halinde - Kurulu Gücü 50 kVA üstü için: - Reaktif Endüktif (RI) kVARh / Aktif Tüketim kWh oranının %20'yi geçmesi halinde, - Reaktif Kapasitif (RC) kVARh / Aktif Tüketim kWh oranının %15'i geçmesi halinde, Yukarıdaki değerlerin takibi abonelerin yasal olarak sorumluluğu bulunmakla birlikte reaktif cezaya düşmemek için rutin olarak kompanzasyon panolarınızın bakımını ihmal etmemenizi tavsiye ediyoruz.