Elektrik Arızası Sebepleri Nelerdir

Elektrik arızası ve elektrik kesintisinin sebeplerini vurguluyoruz.


Elektrik Arızası Sebepleri Nelerdir

                Elektrik kesintis nedenlerinden biri olan elektrik arızası, elektriğin son tüketiciye ulaşmasını sağlayan iletim hatlarında olabileceği gibi, evlerimizin,dükkanlarımızın veya işletme alanlarımızın elektrik tesisatında da meydana gelebilir. Biz tüketicilerin her iki elektrik arızasını birbirinden ayırması mümkündür. Elektrik arızası ile ilgili detaylı bilgiler aşağıdadır.

1. Dağıtım Firması Sorumluluğunda Olan Elektrik Arızaları

                İletim hatlarında yaşanılan arızalar sebebiyle tüketiciye elektrik ulaştırılamaması, tamamı ile dağıtım şirketinin sorumluluğu altında olup arıza süresince dağıtım bölgesindeki hiçbir tüketiciye elektrik sağlanamaz, böyle bir durumda dağıtım şirketleri kısa sürede arıza tespitlerini yapıp iletimin sağlanması için gerekli düzeltme faaliyetlerini yaparlar.

                Başlıca elektrik arızaları; iletim hatlarındaki iletkenlerin kopması, birbirine değmesi veya toprağa temas etmesi, izolatörlerin kırılması, çatlaması sonucu yalıtkanlığın bozulması, elektrik direklerinin devrilmesi veya yamulması, yeraltı kablolarının zarar görmesi, elektrik panolarındaki malzemelerin zarar görmesi durumunda işlevsiz hale gelmesi gibi nedenler sıralayabiliriz.

                Böyle bir durumda iletişime geçebileceğiniz elektrik arıza numarası (elektrik kesintisi numarası) 186'dır.

                Elektrik aboneliği ile ilgili kalıcı bir sorun söz konusu değildir.

2. Tüketici Sorumluluğunda Olan Elektrik Arızaları

                Tüketicinin kendisine ait iç tesisatında meydana gelen arızalardan (elk ariza) sadece kendi elektrik tüketim alanı etkilenecek olup oluşan elektrik arıza sorumluluğu tüketiciye aittir. Elektrik arızasının sürekliliği durumunda elektrik açtırma için yerinde teknik destek almak gerekebilir.

                Elektrik kesintisine neden olan, olası elektrik arızaları; kullanılan el-iş aleti veya makinedeki sorun nedeniyle sigorta atması, sigorta arızası, iç tesisattaki hasar nedeniyle sigorta atması gibi basitçe yazabiliriz. Evlerimizde genellikle kullandığımız fön makinesi, elektrik süpürgesi , çamaşır veya bulaşık makinesi gibi beyaz eşyalarda oluşan arıza nedeniyle kaçak akım oluşur, böyle bir durumda kaçak akım rölesi korumak amaçlı elektrik hattını kesecektir.

                Ayrıca evimizde iç ve dış tesisatta kullanılan kablo, priz, anahtar, duy, lamba gibi malzemelerde oluşan sorunlardan dolayı tesisat panosundaki sigorta atacak olup elektrik kesilecektir. Bunlar genellikle evlerimizde veya dükkanlarımızda karşılaştığımız basit sayılabilecek elektrik arızalarındandır.

                Elektrik aboneligi ile ilgili kalıcı bir sorun söz konusu değildir.

                Böyle bir durumda iletişime geçebileceğiniz elektrik arıza numarası (elektrik kesintisi numarası) 186 değildir, çevrenizde bulunan elektrik ustaları ile iletişime geçebilirsiniz.

Benzer İçerikler